Tekenen dat u mogelijk last heeft van een trage lever

Vermoeidheid, donkere kringen onder de ogen, depressie, hormonale onevenwichtigheden, spier- en gewrichtspijn, huidproblemen en hoofdpijn kunnen allemaal van dezelfde bron komen: een slechte leverfunctie. Hoewel de uiterlijke tekenen misschien niet erg ernstig lijken, is een aangetaste leverfunctie veel ernstiger dan je zou denken. In feite meldt een recente analyse dat er van 2009-2012 twee keer zoveel gevallen van ernstige leverziekte waren dan tien jaar eerder. Bovendien is het aantal adolescenten en jongvolwassenen met chronische leveraandoeningen in de afgelopen drie decennia meer dan verdubbeld. Als u denkt dat u symptomen van een verstopte lever heeft, maak u dan geen zorgen en wacht. Bel Dr. Williams vandaag nog!

Uw lever: overwerken om uw gezondheid te behouden

Als het erom gaat u gezond te houden, draait uw lever overuren. Uw lever is betrokken bij meer dan 500 essentiële gezondheidsfuncties. Je lever fungeert niet alleen als een gigantische filter voor al je bloed – het verwijdert gifstoffen (die in het milieu en in de medicijnen die je neemt), allergenen, schadelijke bacteriën, virussen, schimmels en parasieten – het is ook betrokken bij de productie van enzymen, hormonen en speciale eiwitten die nodig zijn voor de bloedstolling. Stoffen zoals gal (die helpt bij de vertering van vetten en helpt bij het transport van gifstoffen en afvalproducten die door de lever worden afgebroken voor eliminatie), cholesterol, albumine en een immuunsubstantie die gammaglobuline wordt genoemd, worden ook door de lever geproduceerd. Maar productie is slechts één aspect van de leverfunctie. Het metabolisme van eiwitten, koolhydraten en vet wordt uitgevoerd door de lever met als doel energiebronnen te leveren. De lever helpt ook om de bloedsuikerspiegel te reguleren door overtollige hoeveelheden bloedsuiker om te zetten in glycogeen, dat vervolgens wordt opgeslagen in de lever of in de spieren van het lichaam voor gebruik tijdens een periode van vasten.

Tekenen dat uw lever traag is donkere kringen onder ogen door lever

Als we aan leverproblemen denken, denken we meestal aan infecties zoals hepatitis of ziekten zoals alcoholische cirrose. Wat voor veel stress en zorgen kan zorgen. Maar de meest voorkomende leveraandoening tegenwoordig – niet-alcoholische leververvetting – wordt niet veroorzaakt door infectie of alcoholgebruik. Het is eerder gedeeltelijk (genetica, geslacht en etniciteit spelen ook een rol) het gevolg van levensstijlkeuzes (slechte voedingsgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging) die leiden tot obesitas, diabetes type 2 en metabool syndroom. Bij niet-alcoholische leververvetting leidt de ophoping van vet in de lever tot ontsteking in de lever. Na verloop van tijd veroorzaakt deze ontsteking schade die kan leiden tot chronische leverziekte en leverkanker Lees verder.

Manieren waarop u uw leverfunctie kunt ondersteunen

Het verbeteren van uw leverfunctie en het genezen van leverschade ligt binnen uw bereik en concentreert zich rond drie hoofdgebieden: leverontgifting, goede voeding en eliminatie/vermindering van blootstelling aan toxines.