Stroomstoring Alkmaar

Op de ochtend van 4 november trof een enorme Stroomstoring Alkmaar de stad Alkmaar. De storing veroorzaakte wijdverbreide chaos, waardoor bedrijven en bewoners urenlang zonder stroom zaten. De verkeerslichten waren uit, waardoor kruispunten verstopt raakten met auto’s. Treinen werden gestopt in hun sporen, waardoor passagiers gestrand. De luchthaven werd volledig afgesloten.

De oorzaak van de storing is nog onbekend, maar ambtenaren zeggen dat het mogelijk is veroorzaakt door een opgeblazen transformator. Het is niet de eerste keer dat Alkmaar een grote stroomstoring heeft; in feite heeft de stad de afgelopen jaren verschillende stroomuitval gehad.

Ambtenaren roepen op tot een onderzoek naar de oorzaak van de storing en beloven dat ze beter zullen doen om toekomstige storingen te voorkomen. Bewoners zijn gefrustreerd over het gebrek aan betrouwbare stroom in hun stad en roepen op tot verandering.

Zaterdagnacht was er een stroomstoring in de stad Alkmaar. Door de storing zaten ongeveer 800 klanten ongeveer twee uur zonder stroom. De oorzaak van de storing wordt nog onderzocht, maar wordt vermoedelijk veroorzaakt door een storing in een groepsbox.
Zaterdag was er een stroomstoring in Alkmaar. De storing trof een groot gebied en duurde enkele uren. Er was geen officieel woord over de oorzaak van de storing, maar sommige mensen speculeerden dat deze mogelijk werd veroorzaakt door een storm die onlangs door het gebied was geraasd. Honderden mensen werden getroffen door de storing, waaronder velen die vastzaten in liften of treinen. Sommige bedrijven moesten noodgedwongen hun deuren sluiten en er werd zelfs melding gemaakt van plunderingen.
Inwoners en ondernemers in de gemeente Alkmaar zaten woensdag ruim 12 uur zonder stroom na een storing in een lokaal onderstation. De storing trof ongeveer 7.000 klanten. Verkeerslichten waren uit en bedrijven waren gesloten. Treinen werden gestopt en ziekenhuizen moesten werken op back-upstroom. Ambtenaren zeiden dat ze niet wisten wat de oorzaak van de storing was.