Sieraden kopen

Het is moeilijk om een ​​vrouw te vinden die niet van sieraden houdt. Sieraden helpen bij het creëren van een imago, een persoonlijke stijl en het soort sieraden dat een vrouw draagt, zegt veel over haar persoonlijke smaak. Sommige vrouwen geven de voorkeur aan klassieke sieraden, edelstenen, traditionele stijlen. Anderen geven de voorkeur aan meer eigentijdse sieradenstijlen, misschien etnisch beïnvloed of gemaakt door een moderne ontwerper. Wat ze ook kiest, een vrouw weet dat de sieraden die ze draagt ​​haar uiterlijk zullen accentueren en de aandacht zullen trekken.

Bij het kopen van sieraden kunnen sommige termen die door de dealer worden gebruikt, verwarrend zijn. Laat dit je niet afschrikken van je aankoop. Een eenvoudige les kan u helpen het jargon te lezen.

Ben je op zoek naar een ring? Deze sieradeninstellingen zijn gebruikelijk als het gaat om diamanten of andere edelstenen:

1. Stokbrood: rechthoekig

2. Barion-snit: traditionele stap-cut

3. Bezel: de rand van het sieraad houdt de steen vast en omringt deze volledig

4. Briljant geslepen: reflecteer het meeste licht van de steen; kan rond, hartvormig, ovaal, marquise of peervormig zijn

5. Clusterzetting: dit sieraad bevat een grote middensteen omringd door kleinere stenen

6. Smaragd: rechthoekig of vierkant met uitgesneden hoeken

7. Markiezin: tweepuntige, bootvormige steen

8. Peer: stenen in de vorm van een peer

9. Princess cut: vierkante of rechthoekige briljant geslepen steen

Sieraden zijn er in alle soorten en ook in maten. Wanneer je een sieraad cadeau doet, kan het helpen om een ​​stuk dat al in bezit is mee te nemen om de maten te vergelijken. Voor halskettingen en armbanden kan een juwelier suggesties voor maat of lengte geven, afhankelijk van de stijl die u kiest.

Je hoeft niet veel geld uit te geven aan sieraden. Sieradengroothandels bieden kwaliteitsartikelen tegen lagere kosten. Zelfs sommige zilveren sieraden zijn heel mooi en veel minder duur dan ‘the real thing’. Het belangrijkste van sieraden is ervoor te zorgen dat het past bij de smaak van de drager. Accessoires doen niet veel goeds als ze gewoon in de juwelendoos zitten.

Een ander ding om te overwegen voordat je sieraden voor iemand koopt, is of ze meer zilveren of goudkleurige stukken draagt. Sommige vrouwen combineren de twee; de meeste geven de voorkeur aan het een of het ander. Denk ten slotte aan haar levensstijl. Zou ze de voorkeur geven aan eenvoudige sieraden of meer elegante, bungelende stukken?