Populaire diamond painting voorwaarden & korte kennis.

Diamond Painting is een activiteit die snel aandacht heeft gekregen als een nieuwe hobby voor alle leeftijdsgroepen. Deze leuke activiteit is ontstaan ​​in Azië en heeft sindsdien een vlucht genomen over de hele wereld. Diamond Painting is gemakkelijk te leren en geweldig voor het kalmeren van angst. Het is heel erg leuk!

Zoals de naam al aangeeft, is het geen activiteit waarbij echte diamanten worden gebruikt, maar kralen of strass-steentjes, boren genoemd. Het is gebaseerd op het concept van het maken van een schilderij, vergelijkbaar met mozaïek of schilderen op nummer. Je plaatst kralen over de hele afbeelding die op een plakkerig canvas worden afgedrukt. Wanneer diamond painting, gebruik kleine diamantachtige kralen en plaats deze over de hele afbeelding die op een plakkerig canvas is afgedrukt. Het resultaat is een afgewerkt product dat sprankelt van creativiteit.

5D – Diamond Painting:

5D-Diamond Painting is een nieuw type schilderij dat de kunstwereld stormenderhand heeft veroverd. Het is een vorm van kruissteek waarbij diamanten of strass-steentjes worden gebruikt om een ​​afbeelding te creëren. In tegenstelling tot andere soorten schilderkunst is 5D-Diamond Painting driedimensionaal. Dit betekent dat je diepte en details in de foto kunt zien die je niet zou zien in een tweedimensionaal schilderij.

5D-Diamond Painting maakt gebruik van geavanceerde technologie om afbeeldingen op te splitsen in patronen en ontwerpen op een canvas. Dit proces is niet zo intimiderend als het misschien klinkt. Het is een eenvoudig proces waarbij je bepaalde gereedschappen en materialen gebruikt om je meesterwerk te maken. Deze nieuwe kunstactiviteit is geweldig voor iedereen die van kunst en handwerk houdt, ongeacht hun leeftijd, omdat het zo gemakkelijk te volgen is. Daar komen we later echter op terug.

Concept & soorten diamond painting:

Laten we beginnen met het concept van diamond painting te begrijpen voordat we er helemaal in duiken. Er zijn twee hoofdtypen diamond painting waaraan u kunt werken.

 1. vierkante boor diamond painting sets
 2. Ronde boor diamond painting sets

Vaak aangeduid als diamanten of boren, hebben de strass-steentjes een kleurcode die past bij een bepaalde kleur of vorm op het canvas. De achterkant van de stenen is plat waardoor ze makkelijk aan het canvas kunnen plakken. De vierkante boren hebben de neiging om wat strakker in elkaar te passen, maar zijn soms wat moeilijker om mee te werken dan de ronde boren.

Diamond Painting Gereedschap:

Diamond Painting is een nieuwe en unieke kunstvorm die aan populariteit wint. Het is een soort borduurpunt waarbij je kleine diamantjes gebruikt om een ​​afbeelding te maken. De diamanten worden met een speciale lijm op een canvas geplakt en vervolgens wordt de foto ingelijst.

Elke diamond painting-set wordt geleverd met een verscheidenheid aan gereedschappen die worden gebruikt om uw schilderij te voltooien. Deze Diamond Painting Gereedschap omvatten een bakje (voor het sorteren van boren), een pen of applicator, zakjes om je boormachine in op te bergen en een aankleedkussen

(Gebruikt als kauwgom om de boren op de pen vast te houden). De was wordt gebruikt om de diamanten met de pen op te pakken. Deze tools zijn stevig en gaan lang mee als ze op de juiste manier worden gebruikt.

Diamond Painting Canvas:

Voordat je vol gas gaat, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Begin met het bekijken van uw kleurenkaart en legenda en controleer uw inventarislijst voordat u met het proces begint. Dit zal je helpen om snel de kleuren te identificeren en ervoor te zorgen dat je alles hebt ingesteld en klaar voor gebruik. Uw canvas wordt bedekt met een beschermende film wanneer u de kit ontvangt. Het wordt aanbevolen om de film in kleine delen af ​​te pellen, anders kan het je ontwerp verpesten, omdat de plakkerigheid op het canvas stof en vuil zal aantrekken. Het wordt aanbevolen om onderaan het ontwerp te beginnen en je een weg naar boven op het canvas te werken, maar iedereen lijkt zijn eigen methode te vinden die het beste voor hem of haar werkt.

Om aan de slag te gaan, volgt hier een lijst met te volgen stappen:

 1. Doop de bovenkant van de applicator in de was zodat je de diamanten kunt oppakken.
 2. Nadat je je legenda hebt doorgenomen, druk je de punt van je applicator tegen de ronde kant van de stenen.
 3. Verwijder de plastic folie van het gebied waar u aan wilt werken en druk de diamant voorzichtig op het ontwerp.
 4. Herhaal dit totdat je ontwerp klaar is. Nadat dit laatste is gedaan, trekt u de beschermfolie over de bovenkant van het ontwerp en gebruikt u een deegroller om de strass-steentjes op hun plaats te houden.

Diamond Painting Termen die u moet kennen!

Diamond Painting is een nieuwe en populaire manier om kunst te maken. Het is vergelijkbaar met kruissteek, maar gebruikt kleine ruitvormige stickers in plaats van draad. Het eindproduct is verbluffend en er zijn zoveel verschillende ontwerpen en patronen om uit te kiezen.

Als het gaat om diamond painting, zijn er een paar dingen die u moet weten voordat u begint. Het eerste dat u moet weten, zijn de verschillende termen die in de (Diamond Painting)-gemeenschap worden gebruikt. Dit zal u helpen begrijpen waar andere mensen het over hebben en het voor u gemakkelijker maken om de juiste benodigdheden te vinden.

Hier is een lijst met termen die u zullen helpen de kunst van diamond painting te begrijpen:

 1. Boren – Dit zijn de echte diamanten of stenen, plat aan de achterkant en rond aan de bovenkant. Ze meten meestal ongeveer 0,25 centimeter. Ze kunnen vierkant of rond zijn. Er zijn een aantal kits verkocht met speciaal gevormde boren.
 • Volledige boor – Dit is wanneer de diamanten het hele canvas bedekken en er geen afgedrukte achtergrond is zonder dat er boren zijn aangebracht.
 • Gedeeltelijke boor – Bij dit type is er een schilderij op de achtergrond, en slechts een deel van het ontwerp maakt het mogelijk om diamanten aan te brengen.
 • Was – Dit is de was of het materiaal dat wordt gebruikt om de diamanten aan de pen te bevestigen voordat ze op het canvas worden aangebracht. Het is meestal roze of blauw van kleur. Het wordt eenvoudig gebruikt om tegen de holle punt van de styluspen te drukken om de boren vast te houden.
 • 3D / 5D – Dit verwijst eenvoudigweg naar het type gefacetteerde diamant dat wordt gebruikt.
 • Canvas – De geprinte achtergrond waarop men zijn ontwerp kan maken. Het kan effen of gedeeltelijk bedrukt zijn. Afhankelijk van de fabrikant zal het aankomen bedekt met doorzichtig plastic of papier.
 • Light Pad – Dit is een dun apparaat dat licht uitstraalt, dus als je het onder je canvas plaatst, kun je de kleinere, meer ingewikkelde symbolen en details op het ontwerp zien.
 • Kleurcode – Dit verwijst naar de legenda die bij iamond painting-sets wordt geleverd, waarbij de kleur wordt weergegeven door het nummer of de vorm die overeenkomt met elke boorkleur. De legende moet worden gevolgd om het ontwerp te maken.
 • Lade – Deze wordt geleverd met verschillende sets en heeft voorgevormde delen aan de binnenkant die je helpen de kleuren van stenen te onderscheiden en je werk gemakkelijk te organiseren.
 1. Plaatsingsgereedschap/applicator – Het gereedschap waarmee u de stenen kunt oppakken en op het ontwerp kunt aanbrengen.