Kerst- en nieuwjaarsvakantie in Dubrovnik

Dus wat te doen in Dubrovnik rond Kerstmis en Nieuwjaar? Het antwoord is: genoeg! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Dubrovnik het hele jaar door een bestemming die je het hele jaar door moet zien en die je vanaf het begin zal overtuigen.

Voor degenen die nog nooit in Dubrovnik zijn geweest, is de “standaard” tour voldoende om je buiten adem te laten. De rit van het vliegveld naar de stad toont de majestueuze oude stadsmuren die traditioneel zijn omlijnd met kerstverlichting, waardoor een surrealistisch beeld ontstaat dat u zich nog lang zult herinneren.

Een wandeling door de Stradun van Dubrovnik, de hoofdstraat van Bezienswaardigheden Dubrovnik de oude stad, is net alsof je een middeleeuwse, mediterrane droom binnenstapt. Beschouw dit als uw startpunt om Dubrovnik te ontdekken. Veel winkels, galerieën, musea en gezellige cafés liggen verscholen tussen de vele straten van de oude binnenstad. Rond nieuwjaar bieden de meeste een speciaal programma, langere werktijden en aantrekkelijke verkoopperiodes.

Een absolute must-see is de kerstmarkt in het prachtige Sponzapaleis, die open is tot na de nieuwjaarsvakantie. U vindt er verschillende soorten handwerk, decoraties, kaarsen, keramiek, glaswerk en andere voorwerpen, die allemaal met de hand zijn gemaakt door lokale kunstenaars en traditionele ambachten uit de regio Dubrovnik vertegenwoordigen. De beurs op de kerstmarkt biedt ook de beste cateraars en chef-koks van Dubrovnik die kerstkoekjes, zoete lekkernijen, glühwein, gekonfijte amandelen en traditionele zoete delicatessen uit Dubrovnik aanbieden, waaronder kweepeerkaas, mantala (mostkaas), prikle (donuts), hrostule (gefrituurd koekjes) en andere lokale lekkernijen bereid rond de kerst- en nieuwjaarsvakantie.

Voor de kleintjes zal de Nazbilj Association traditioneel een theaterstuk uitvoeren met verschillende Santa-personages in Stradun, terwijl de gemotoriseerde Santas de kinderen het allerbeste wensen voor de feestdagen. Om dit feestelijke programma af te ronden, organiseert de stad Dubrovnik op 22 december een gala-kerstconcert van het Dubrovnik Symfonie Orkest.

Er is binnen ook genoeg te doen, mocht u ervoor kiezen om in een van Rondreis Kroatië de luxe vijfsterrenhotels van Dubrovnik te verblijven. Het Excelsior Hotel in Dubrovnik, een monumentaal hotel dat bekend staat als het hotel bij uitstek voor beroemdheden die Dubrovnik bezoeken, en nog meer bekend staat om zijn uitstekende locatie en eindeloos uitzicht op de oude stad, organiseert een nieuwjaarsviering inclusief een galadiner met live muzikaal vermaak. Voor alle gasten die Dubrovnik bezoeken, heeft het hotel speciale nieuwjaarsaanbiedingen voorbereid, waaronder het oudejaarsfeest en accommodatie in een luxe kamer of suite in het iconische Hotel Excelsior. De accommodatieprijzen zijn afhankelijk van de verblijfsduur en de kamercategorie. Zo beginnen de prijzen voor een driedaagse nieuwjaarsvakantie in de Excelsior vanaf 285 euro.

Hopelijk geeft dit korte overzicht u op zijn minst een vleugje nieuwsgierigheid en interesse om uw kerst- of nieuwjaarsvakantie in Dubrovnik door te brengen