Hoe kies je de juiste papieren tas – Tips

Ken je doel

Als het gaat om het bestellen van papieren tassen, moet u eerst uw doel helder voor ogen hebben. Dit is essentieel om de juiste materialen, printontwerp en afwerking te kiezen. Je zult zeker niet de gewone standaard materialen kiezen wanneer je je merk wilt promoten.

Stel uzelf deze eenvoudige vraag om uw doel te specificeren. Welke functies wilt u dat de papieren tassen voor u vervullen?

De papieren tas heeft meestal twee primaire functies, de draagfunctie en een stukje marketing. Met papieren tassen kunnen klanten items gemakkelijk meenemen uit uw winkel na aankoop. Het is ook een geweldige marketingtool voor bedrijven om hun merkherkenning te vergroten.

Dus welke van de twee is jouw prioriteit?

Als de tas van papier puur bedoeld is om uw klanten de aangekochte producten goed en makkelijk van uw winkel naar huis te laten vervoeren is degelijkheid van de tassen de belangrijkste eigenschap. Het zou bijvoorbeeld heel zonde zijn als een wijnfles uit de tas valt en kapot gaat, alleen maar omdat de tas niet sterk genoeg is.

Als u een stevige papieren zak nodig heeft om uw merk te promoten en een goede indruk achter te laten bij de klant moet met alle factoren rekening houden zoals materialen, handvatten, printontwerp en afwerkingen. Een klein foutje kan desastreuze gevolgen hebben.

Laat de printer een nauwkeurige en toepasselijke sjabloon leveren

Voordat je een ontwerper het printontwerp voor je laat maken, kun je beter aan je drukker vragen of zij een sjabloon voor je kunnen maken, dan kun je de grafisch ontwerper het printontwerp op de sjabloon laten zetten.

In China zijn de meeste fabrikanten terughoudend om een gratis sjabloon te verstrekken omdat ze bang zijn dat u de bestelling aan een andere printer geeft nadat u hun sjabloon hebt gebruikt. Ze laten je meestal een aanbetaling doen van 100-200 dollar en beloven je 3-5 stuks in kleur bedrukte proef tassen te geven nadat het ontwerp is voltooid.

Wanneer u een printer de sjabloon voor u laat maken, zorg er dan voor dat u de lengte, breedte en hoogte van de papieren zak correct opgeeft. Een fout in de maatspecificatie kan voor beide leiden tot frustratie en een enorme tijdverspilling. In China wordt de maat meestal gespecificeerd in de volgorde Lengte x Breedte x Hoogte.

Zoek een ontwerper en maak het printontwerp

Met betrekking tot het printontwerp van de papieren zak is het erg belangrijk om het verschil te kennen tussen het algemene grafische ontwerp en het printontwerp. Vooral voor afdrukken op lange termijn kan het u tienduizenden euro’s besparen.

Het webontwerp is meestal in RGB, terwijl voor het afdrukken de CMYK kleuren worden gebruikt. Een mooi afbeeldingsontwerp gemaakt met de RGB-modus kan een fantastische weergave op de computer hebben. Het kan er echter heel doorsnee uitzien als het op de pers wordt afgedrukt. Dit komt omdat de RGB-modus een breder kleurbereik heeft dan CMYK. Houd hier dus altijd goed rekening mee en zorg er altijd voor dat je eerst een sample van het eindresultaat ziet voordat je overgaat tot de aankoop van een grotere lading tassen.