Gids voor het kopen van een airconditioning-installatie – residentieel of commercieel

INVOERING:

Het kopen van een airconditioning-installatiepakket in het VK kan voor de meeste eigenaren van bedrijven, gebouwen of huizen een moeilijke beslissing zijn. Er zijn verschillende fabrikanten, verschillende systeemtypes en veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, niet alleen de uiteindelijke prijs van de eerste installatie.

De volgende details zullen u verduidelijken waar Airco kopen inclusief montage u rekening mee moet houden voordat u doorgaat met de installatie van een airconditioningsysteem in uw kantoor, winkel of commercieel gebouw. Volg de links voor meer informatie om dit artikel in meer detail te ondersteunen als u dat wenst.

ONTWERP:

Een professioneel airconditioning-installatiebedrijf biedt een hoogwaardige ontwerpservice en biedt u de mogelijkheid om te begrijpen wat u krijgt. Er wordt een uitgebreide offerte gemaakt waarin precies wordt beschreven wat u krijgt en waarom. Per slot van rekening denk ik dat dit voor iedereen een minimumvereiste is als ze op het punt staan ​​een grote hoeveelheid geld uit te geven, maar het zal je verbazen hoeveel bedrijven deze aandacht voor detail niet bieden.

Een ontwerp moet rekening houden met de volgende factoren:

 1. Verwarmings- en koellasten van de kamer(s).
 2. Luchtstroomverdeling om het comfort voor de inzittenden te maximaliseren.
 3. Installatiegemak om de installatiesnelheid te maximaliseren voor minimale verstoring en systeemkosten.
 4. Kosten van het systeem in overeenstemming met het budget van de klant.
 5. Bedrijfskosten, inclusief onderhoudsgemak en elektriciteitsverbruik.
 6. Systeemtype om aan de vereisten te voldoen.

Er moet een uitgebreide offerte worden verstrekt, waarin het volgende wordt vermeld:

 1. Ontwerpvereisten.
 2. De omvang van de werken.
 3. De geleverde apparatuur.
 4. Installatietijd.
 5. Garantie van de installatie en de apparatuur.
 6. Uitsluitingen, werken etc die niet zijn meegeleverd.
 7. Prijs.
 8. Betalingsvoorwaarden.
 9. Contractuele informatie die beide partijen ondersteunt.
 10. Technische informatie voor apparatuur en materialen.

KOSTEN:

Dit is altijd de belangrijkste overweging voor elk bedrijf voor een airconditioning-installatie, maar de initiële kosten zijn niet de enige kosten waarmee u rekening moet houden. Deze fout kan u later duur komen te staan. Het volgende moet worden aangepakt en begrepen om u de belangrijke besparingen op de lange termijn te realiseren:

 1. De kwaliteit van de installatie is erg belangrijk, er moeten altijd topapparatuur en installatiematerialen worden gebruikt, evenals een professionele installatie door gekwalificeerde en ervaren ingenieurs die werken van een gedetailleerd ontwerp naar industriestandaarden tot een kwaliteitsborgingsniveau zoals geciteerd door het installatiebedrijf. Als u bodemprijs betaalt, krijgt u normaal gesproken bodemkwaliteit, airconditioningbedrijven moeten net als elk ander bedrijf winst maken! Er is echter altijd een balans, dus wees niet bang om dit met de installateur te bespreken.
 2. De bedrijfskosten zijn het belangrijkste aspect waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen of kopen van een airconditioninginstallatie. Waarom? Omdat het ongeveer hetzelfde kost om het gedurende zijn levensduur te gebruiken als om de installatie aan te schaffen!
 3. Als het ontwerp van de installatie verkeerd is, zal het systeem niet goed werken, wat betekent dat het blijft draaien, elektriciteit verbruikt, u iets kost voor niets en ook uw CO2-uitstoot verhoogt. Hoe meer een systeem werkt, hoe meer storingen u waarschijnlijk zult krijgen, dus schadebeperking is belangrijk.

Typische voorbeelden van beslissingen die de uiteindelijke kosten beïnvloeden, worden vaak gezien wanneer een enkele airconditioning voor binnenshuis wordt geïnstalleerd terwijl een dubbele binneneenheid vereist is. De single is goedkoper in aanschaf dan de twin, minder arbeid om te installeren, apparatuur en materiaalkosten. De installateur berekent de laagst mogelijke prijs met de laagste (onwetend voor de klant) kwaliteit van de installatie en de klant ziet een besparing en accepteert de offerte. Je krijgt klachten over warme en koude plekken in de kamer, mensen voelen zich niet op hun gemak, de bedrijfskosten zijn torenhoog, de unit gaat kapot en er zit niets anders op dan opnieuw te beginnen wat niet op de agenda van de klant staat en budget voor een oplossing voor een probleem dat in de ontwerp- en aanbestedingsfase had kunnen worden opgelost.

Als het dubbele systeem zou worden geaccepteerd, zou het systeem, tegen hogere kosten, comfortabel werken, de gebruikers comfortabel voelen, geen warme of koude plekken en een over het algemeen professionelere installatie zou tot een beperkt aantal storingen leiden (zolang ze jaarlijks onderhouden).