De weg om acnevrij te worden en een gezonde huid te behouden

In 1983 kwam Jane Wurwand, een gediplomeerde en vaste huidtherapeut uit Groot-Brittannië, naar Los Angeles en was verrast door huidtherapeut Rotterdam het gebrek aan permanente educatie en respect voor degenen in de esthetische industrie. Ze richtte het International Dermal Institute op om andere huidtherapeuten op te leiden. Gefrustreerd door haar onvermogen om een ​​Amerikaanse huidverzorgingslijn te vinden die gericht was op de gezondheid van de huid, creëerde ze in 1986 de Dermalogica-lijn voor professionele huidverzorging, die een sterke lijn kwaliteitsproducten omvatte.

Dermalogica-producten, zoals Dermalogica Cleansing Gels, bevatten geen agressieve irriterende stoffen, ingrediënten die de poriën verstoppen of vulstoffen zoals lanoline, SD-alcohol, minerale olie en kunstmatige kleur- en geurstoffen. Deze toewijding aan producten van hoge kwaliteit die de huid ten goede komen, heeft Dermalogica tot de meest gevraagde professionele huidverzorgingslijn in de Verenigde Staten gemaakt met meer dan 60 professionele en retailproducten die beschikbaar zijn voor een breed scala aan huidtypes. Al hun producten worden vervaardigd in de Verenigde Staten en zijn verkrijgbaar via huidtherapeuten in het hele land, samen met een gratis professionele Face Mapping-service om ervoor te zorgen dat elke gebruiker de juiste combinatie van producten gebruikt, waaronder Dermalogica Special Cleansing Gel, om resultaten te krijgen voor hun individuele huid problemen.

Een van de fundamenten van de Dermalogica-benadering van de gezondheid van de huid is de dubbele reinigingstechniek. De eerste stap bestaat uit PreCleanse, een in water oplosbare reiniger op oliebasis die make-up en vuil verwijdert, zodat de tweede reiniger zich kan concentreren op het reinigen van de huid. Dermalogica Special Cleansing Gel is de centrale reiniger van de lijn en is ontwikkeld voor alle huidtypes. Het is zeepvrij, maar schuimt bij vermenging met water, dus het verwijdert voorzichtig maar grondig alle vuil of poriënverstoppingsresten voordat het schoon wordt weggespoeld.

In plaats van agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken die de huid strippen, gebruikt Dermalogica’s Cleansing Gel’s een Quillaja Saponaria-basis. Dit extract van de zeepschorsboom in Chili is een natuurlijk schuimend zeepsubstituut dat meer geschikt is voor de gevoelige gezichtshuid dan de hardere sulfaten die in veel schuimende reinigingsmiddelen worden aangetroffen. Lavendelextracten in Dermalogica Special Cleansing Gel kalmeren en zuiveren de huid, terwijl balsemmuntextracten de huid verkoelen en kalmeren.

Dermalogica Special Cleansing Gel is geconcentreerd, dus een beetje gaat een lange weg. Plaats eenvoudig een druppel ter grootte van een erwt in vochtige handen en wrijf om schuim te vormen. Masseer de reiniger in een vochtig gezicht en hals met opwaartse cirkelvormige bewegingen en spoel grondig.

Dermalogica Special Cleansing Gel is al lange tijd een favoriet van liefhebbers van de lijn en heeft de lat voor reinigingsmiddelen hoger gelegd. Een fles Dermalogica Special Cleansing Gel van 16,9 ounce kost $ 49,50.