De toekomst van de motorfiets

De motorfietsindustrie is tegenwoordig een van de snelst groeiende industrieën. De belangstelling groet en er zijn steeds meer websites die motorliefhebbers van motornieuws voorzien. Bovendien wordt voorspeld dat de motorfietsmarkt in 2021 € 107,5 miljard aan inkomsten zal genereren. Met deze enorme groeiprognose kunnen we gerust stellen dat de motorfietsindustrie er veel aan gelegen is om de constante en veranderende eisen van haar klanten bij te houden. Als gevolg van het beschikbaar komen van nieuwe technologieën, beleeft de industrie een soort renaissance op dit gebied. Dus wat brengt de toekomst voor de motorindustrie?

Elektrisch Motoren

Naarmate we het tweede decennium van de eeuw passeren, zal de technologie van elektrische voertuigen geavanceerder worden, waardoor grotere afstanden en hogere snelheden mogelijk worden. Dit zal het rijden met een elektrische motor in steden en op snelwegen een stuk aantrekkelijker maken en hopelijk meer mensen, vooral degenen die de middelen hebben, aanmoedigen om met een elektrische motor te rijden. Elektrische motorfietsen zijn nog steeds een enigszins nichegebied van de motorindustrie. Desalniettemin raakt het snel meer mainstream in de ontwikkelingscyclus van de prominente fabrikanten. Nu mensen zich bewust zijn geworden van de voordelen van het verminderen van de CO2-uitstoot, stappen mensen over van conventionele fossiele brandstoffen naar hernieuwbare bronnen.

De belangrijkste nadelen waarmee de industrie momenteel wordt geconfronteerd, zijn onder meer:

Batterijtechnologie: hoewel het door de jaren heen met sprongen is gegaan, is de technologie er nog steeds niet helemaal in termen van grootte en gewicht. Auto’s hebben het voordeel dat ze veel omvangrijke lithium-ionbatterijen kunnen vervoeren, maar een motorfiets heeft deze luxe niet. Zodra de grootte kan worden bepaald met behoud van de capaciteit, ziet u een hogere acceptatiegraad.

Prijs: De prijs van de huidige elektrische motorfietsen is veel hoger dan die van hun benzine-equivalenten. Dit is een toetredingsdrempel die de meeste mensen niet willen accepteren. Naarmate de prijzen in de loop van de tijd dalen, zult u zien dat meer fabrikanten deze richting uitgaan en de besparingen doorberekenen aan hun klanten.

Ergonomie

Ergonomie van motorfietsen is de wetenschap van hoe rijders hun lichaam en motorfiets kunnen afstellen in relatie tot elkaar. Hoewel dit altijd een punt van aandacht is geweest voor grote motorbedrijven, heeft het onlangs een enorme toename van de belangstelling gezien. Veel mensen in drukke steden beginnen bijvoorbeeld de voordelen van een motor in te zien. Als gevolg van deze vraagtoename, worden motoren ontworpen om de verschillende consumentengroepen in hun behoefte te voorzien. Bovendien zijn zaken als het zitmateriaal ook verbeterd, waardoor je langere afstanden kan afleggen zonder het gebruikelijke ongemak dat gepaard gaat met lange afstanden. Het zijn echter deze meer kleine, onzichtbare verbeteringen die vaak de belangrijkste voordelen hebben.