De beste haak

De beste haak

Waterpijpen zijn er in vele soorten en maten. Veel waterpijprokers kiezen waterpijpen op basis van hun uiterlijk. We waren dan ook niet zo verbaasd toen een vrouw het advies van onze showroomverkoper negeerde en aandrong op een roze tas. Daar is natuurlijk niets mis mee, een hook moet er goed uitzien, maar als je het maximale voor meer informatie shishaquality’s klik hier, moet je verder kijken dan kleur of zelfs vorm. In dit artikel zetten we de beste merken en modellen op een rij en geven we je enkele tips om de juiste keuze te maken. De beste 4 soorten haken op dit moment.

Waka

In 2015 won dit merk de titel “Product van het jaar” op de Internationale Glastentoonstelling. Deze tas is gemaakt in Polen uit één stuk massief hout en is handgemaakt. De binnenkant van de waterpijp bestaat uit RVS waardoor het hout niet in aanraking komt met water of rook. De vazen zijn verkrijgbaar in houten uitvoering en handgemaakte kristallen vazen. Naast het unieke uiterlijk rookt de hook van dit merk heerlijk. Ook de luchtstroom, waardoor hij gemakkelijk te dragen is, is bijzonder verbazingwekkend. Sinds kort vind je ook Waka Hoka in onze collectie.

      Odoman

Deze moderne bongs verschillen qua vorm en rookervaring. Modellen gemaakt in Turkije zijn meestal gemaakt van glas en hebben slechts een kleine brug. De unieke vorm van de tas is ontworpen om een soepele luchtstroom te bieden, waardoor je de gebruikelijke zorg krijgt die je nodig hebt om hem op te tillen. Dit komt ook door het feit dat alle delen van de waterbuis volledig gesloten zijn. Hoewel dit merk qua rookprestaties op nummer 2 staat, is het ook een model dat een unieke beleving en uitstraling kan bieden door bijvoorbeeld fruit in een vaas te zetten of een LED-lampje onder het fornuis te plaatsen. Hier vind je alle Oduman waterpijpen in onze collectie. Let op: N1, 2 en 5 roken heel soepel als de vaas voor de helft gevuld is met water. Hoewel de Oduman N3 producten nog steeds geweldig zijn, roken ze door hun vorm minder makkelijk. Bekijk hier hun nieuwste model, de Oduman-zuurstoftank.

Aanvullende tips voor het kiezen van de juiste haak

Bovenstaande tassen zijn naar onze mening de beste tassen die momenteel op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Items zoals prijs, aantal slangen en/of haakstijl zijn niet inbegrepen. Aangezien er net zoveel soorten tassen zijn als gebruikers, volgen hier enkele tips om de beste tas voor jouw situatie te kiezen.

Groot of klein model?

Let bij het kopen van een waterpijp allereerst op de maat. Een grote waterpijp is vaak een eyecatcher, maar heeft wel een prijs. Niet voor niets is half Nederland begonnen met een pompoenwaterpijp voor nog geen tien euro. De grootte maakt echter wel degelijk een verschil in je rookervaring. De rook van een grote bong is bijvoorbeeld zacht, produceert grote rookwolken en de rook is koud. Dit komt vooral door de lange stok en grote vaas. Hierdoor krijgt de rook meer tijd en ruimte om af te koelen en op te bouwen.

Een haak gekocht om van te genieten? Zoek in ieder geval een model met een hoogte van minimaal 70 cm. Een kleine tas is wat ons betreft alleen interessant als je niet veel wilt uitgeven en/of je een model wilt dat makkelijk mee te nemen is. . Is dat laatste het geval? Dan is Oduman N2 een goede keuze. Dit model is slechts 28 cm hoog, maar door zijn unieke vorm rookt hij heerlijk!

Eén slang of veel slangen?

Zakken met meerdere slangen lijken misschien een betere optie, maar dat is niet altijd het geval. De zakken zijn dikker en meer dan één zak breekt snel af en produceert minder rook. Het idee om zelf aan de haak te trekken werkt dus niet want de rook wordt verdeeld en wie harder trekt krijgt veel rook. Je hoeft de pijp niet door te geven, je moet wachten tot de ander klaar is met roken. Ook waterpijpen met meerdere slangen kregen een nogal negatieve naam, omdat de eerste (Chinese) modellen van zeer lage kwaliteit waren. Daarentegen hebben moderne (vooral Duitse) modellen beduidend minder problemen. Verstopping is de achilleshiel van waterleidingen Het belang van verstoppingen van waterleidingen mag niet worden onderschat. Veel bevestigingsmiddelen zijn gemaakt van rubber. Het nadeel van rubber is dat het uitrekt, wat kan leiden tot slijtage. Voor de volledige rookervaring