Christelijke filmrecensies – Richtlijnen om te overwegen

Christelijke filmrecensies zijn een geweldig hulpmiddel om u Christian movies te helpen bij uw geloofswandeling. Zoals alle media zijn films krachtig vanwege hun vermogen om je gedachten en gevoelens te beïnvloeden. In Spreuken 4:23 wordt ons aangeraden om ons hart te bewaken, omdat daaruit de problemen van het leven voortkomen. We worden ook aangespoord om te mediteren over dingen die waar, nobel, lieflijk, puur, deugdzaam, prijzenswaardig en van goede kwaliteit zijn (Filippenzen 4:8).

Filmrecensies die vanuit een bijbels perspectief zijn geschreven, kunnen u helpen verstandige beslissingen te nemen over wat u gaat kijken, en kunnen u helpen uzelf geestelijk voor te bereiden als u ervoor kiest om een ​​film te kijken die minder dan nobel of puur is.

Een ideale filmrecensie geschreven voor christenen zou niet alleen een samenvatting geven van het plot, de personages en het thema, maar zou informatie bevatten over mogelijke aanstootgevende elementen. Dit is nuttig omdat iedereen zwakke punten en verleidingspunten heeft. Volgens een principe van vechtsporten is de beste manier om een ​​verleiding te weerstaan, te voorkomen dat je in de verleiding komt. Dus als je bijvoorbeeld problemen hebt met seksuele verleiding, dan zal het kijken naar films die naaktheid of seksuele situaties bevatten je strijd waarschijnlijk vergroten. Als je besluit om de film te zien, dan zal het vooraf kennen van het verleidelijke element je helpen je er beter op voor te bereiden.

Een ander nuttig element voor een christelijke filmrecensie zou zijn om een ​​mening over de film te geven door de lens van Filippenzen 4:8. Welke elementen van de film zijn waar, nobel, puur, prijzenswaardig en over de andere elementen wordt aangeraden te mediteren? Zelfs als de film geen openlijk christelijke boodschap heeft, kunnen er toch elementen zijn die onze waarden bevestigen. Ik zag bijvoorbeeld onlangs een film op video die een positieve kijk op het huwelijk illustreerde en waarin werd aanbevolen om je partner voor het leven trouw te blijven. Naar mijn mening maakte dat de film het bekijken waard, ook al had het af en toe een sterke taal.

Goede filmrecensies voor christenen zullen het artikel ook afronden met een laatste aanbeveling, een reden om te zien of een reden om te slagen. Maar uiteindelijk moet iedereen voor zichzelf beslissen welke media hij in zijn geest toelaat. Films kunnen heel leuk zijn, maar onthoud dat ze een vorm van “amusement” zijn. Het woord ‘amusement’ betekent ‘zonder na te denken’. Het is menselijk om af en toe aan de realiteit te willen ontsnappen, maar het kan problemen veroorzaken als wereldse media een grotere invloed op je geest hebben dan Gods woord. Uiteindelijk zal degene die meer heerschappij in je leven heeft toegestaan, uiteindelijk de grotere invloed op je gedrag hebben.

Wees dus kritisch over de films die u bekijkt en laat christelijke filmrecensies uw hulpmiddel zijn om u te helpen bepalen welke het beste uw wandel met de Heer kunnen ondersteunen.

Als het leven van Kimberly Floyd een filmtrailer was, zou het de zin bevatten: “Eens 240 pond en in extreme creditcardschuld, overwon Kim emotioneel eten, verloor 85 pond en betaalde haar schuld af met de kracht van God.” Haar verhaal is te zien in Prevention Magazine op CBN’s The 700 Club. Zij is de auteur van het nieuwe eBook ‘Take Back Your Temple: How to Achieve Healthy Weight Loss God’s Way’.